Vreemdgaan is vruchtbaar!

By |2018-10-01T07:09:59+02:001 okt 2018|Business bloei, Ondernemerschap|

Vreemdgaan is vruchtbaar PrestazioneAls expert deed ik mee aan het Pitch Event van de Limburgse Versnellingstafels. Tijdens dit event krijgen ondernemers de kans hun vernieuwende idee te pitchen, met als doel om in samenwerking met voor hen onbekende mensen en organisaties ideeën te ontwikkelen én te realiseren. Mijn rol was als deskundige, maar wat heb ik er nu zelf van geleerd? Ondanks dat ik als business- en innovatiecoach al jarenlang ondernemers begeleid bij het versterken van hun bedrijf, leer ik ook zelf veel van de dingen die ik doe, en dat deel ik dan weer graag met jullie.

Waarom praten met en luisteren naar vreemden?

Mensen zoeken naar nieuwe business-mogelijkheden bij de Versnellingstafels. Ze kijken of ze combinaties kunnen maken of joint ventures kunnen sluiten. De samenwerkingen die ontstaan, hebben niet altijd te maken met het oorspronkelijke idee van een ondernemer. Vaak ontstaan er interessante spin-offs doordat in samenwerking nieuwe ideeën ontstaan voor bedrijven, producten of diensten.

Waarom willen vreemden met jou samenwerken?

Veel ondernemers voelen een drempel om hulp te vragen, zeker aan vreemden: want waarom zou iemand belangeloos zijn tijd aan jouw ideeën besteden? Simpelweg omdat het ook voor hen inspirerend is om met jou mee te denken! Het is een alternatieve manier om nieuwe mensen te leren kennen en te discussiëren over gemeenschappelijke interesses, contacten te maken en om nieuwe inzichten op te doen. Business, contacten én inspiratie zijn drie belangrijke motivatoren voor mensen om te werken aan andermans business idee.

Hoe stap je over de drempel om vreemd te gaan?

De Versnellingstafels zijn handig, maar niet iedereen mag komen pitchen. Geen nood, je kan natuurlijk ook zelf de samenwerking initiëren. Maar hoe kun je nou samenwerken met mensen die je niet kent? Via de sneeuwbalmethode: vraag aan verschillende mensen of zij iemand kennen die mee wil denken over jouw vraagstuk of specifieke business. Te veel gedoe? Doe het dan via ons! Ervaar zelf hoe vruchtbaar samenwerken met vreemden is en meld je direct aan voor onze gratis strategiesessie.

Meer weten? Lees dan meer over de Limburgse Versnellingstafels of  bekijk dit filmpje over samenwerken met studenten.

Toon buttons
Verberg buttons