Vier tips om snel met jouw bedrijf te groeien

By |2018-09-04T10:06:02+02:004 sep 2018|Business bloei, Productiviteit|

Vier tips om snel te groeien PrestazioneDe zomervakantie is voorbij, voor veel ondernemers hét moment om zich te bezinnen over de afgelopen periode. Met als belangrijke vragen: Hoe is het tot nu toe gegaan? Ben jij gelukkig met de resultaten? Zo ja, dan kun je stoppen met lezen en doorgaan met het volgen van jouw eigen route. Als je nog niet (helemaal) tevreden bent en graag bedrijfsgroei met (nog) betere resultaten wilt , lees dan vooral verder!

Als je betere resultaten en bedrijfsgroei wilt realiseren, moet je beslissingen nemen over vier cruciale zaken die tegelijkertijd de vier belangrijke voorwaarden zijn voor bedrijfsgroei, zo blijkt uit onderzoek van groeigoeroe Verne Hamish en de praktijk van onze klanten, relaties en onszelf.

Vier voorwaarden voor bedrijfsgroei

1) Omring je met de juiste mensen

Zorg dat je de persoonlijke relaties met de mensen in en om je bedrijf goed op orde hebt. Zorg dus niet alleen voor de juiste mensen in jouw bedrijf, maar investeer ook in een oprechte relatie met hen. Hetzelfde geldt voor de relaties die je hebt met leveranciers en klanten.

  • Als er zaken zijn die niet lekker lopen, dan beïnvloedt zoiets enorm jouw eigen functioneren, en daarmee ook het functioneren van je bedrijf. Kijk eens in jouw eigen netwerk wat je aan negatieve menselijke obstakels tegenkomt en bedenk wat je kunt doen om dit op te lossen. Bijvoorbeeld een leverancier waar altijd gedoe mee is, een conflict met een collega of partner van het bedrijf.
  • Maar kijk ook eens naar wie je verwaarloosd hebt de laatste tijd. Een kop koffie samen drinken in combinatie met wat oprechte aandacht doet vaak wonderen.

2) Pas jouw strategie aan

Weet je of je nieuwe strategische keuzes moet maken? Eigenlijk weet je dat zelf het beste: als je wilt groeien of als je merkt dat jouw omzet stagneert.

Belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Lever ik nog steeds voldoende toegevoegde waarde voor mijn klanten? Lever ik wel aan de juiste doelgroep? Benader ik wel de juiste markt?

Pas jouw strategie aan en zorg voor focus. Vergeet vooral niet om jouw nieuwe strategie te communiceren met de mensen om je heen. Je weet wel die van punt 1.

3) Zorg voor een strakke uitvoering

Oké, als je de juiste mensen aan boord en om je heen hebt en de juiste strategie hebt ontwikkeld en jouw omzet groeit, dan is dat geweldig! Maar de winst moet ook meegroeien. Als de winst achterblijft, dan is het de hoogste tijd om de uitvoering eens goed onder de loep te nemen. Er zijn veel bedrijven die hard groeien in omzet, maar als ze alles op een rij zetten, blijkt de winst niet te zijn meegegroeid. Of erger, de winst is zelfs gedaald. Vaak komt dat door een (te) nonchalante uitvoering.

Kijk dan kritisch naar de processen in jouw organisatie, meer omzet vraagt meestal om een andere organisatie van zaken. Als jij regelmatig bezig bent om zaken recht te breien, dan weet je dat je toe bent aan een volgende stap: professionalisering van jouw organisatie. Als je dat gaat doen, dan zul je zien dat niet alleen jouw omzet groeit, maar ook de winst.

4) Optimaliseer jouw financiën

Groeien betekent vaak ook investeren, denk aan marketing, nieuw personeel, etc. Met andere woorden, er gaat meer uit dan dat er in komt. Dat geld moet er natuurlijk wel zijn voordat je het kunt investeren. Nu zijn er diverse manieren om onder andere via financiers te zorgen dat je geld in the pocket of op jouw bankrekening hebt. Daarnaast is een van de dingen die je kunt doen, zorgen dat je debiteuren sneller gaan betalen. Geld dat nu in de zogenaamde pipeline zit eerder beschikbaar krijgen. Denk hierbij aan het werken met aanbetalingen, of met betaalkortingen als ze nu direct betalen.

Nu je weet wat jou kan helpen om betere resultaten te bereiken en te groeien, is natuurlijk de vraag: Bij welk vraagstuk ligt jouw aandacht? Wat is op dit moment belangrijk voor jou en jouw bedrijf?

Kom je er niet uit of wil je vrijblijvend sparren? Elke week reserveren wij tijd voor een gratis strategiesessie. Wil jij zo’n sessie? Meld je aan! Stuur een mailtje: marc.yzer@prestazione.nl of bel: +31 6 549 63 691

Toon buttons
Verberg buttons