Minds are like parachutes: they only function when open! [interview]

By |2018-07-20T10:58:31+02:0020 jul 2018|Productiviteit|

Joyce Maas ORGfitJoyce Maas werkt als consultant bij ORGfit met het devies: practice what you preach. Zij stimuleert klanten voortdurend hun werkwijze te verbeteren en kiest ervoor dit zelf ook te doen. Kenmerkend voor het werk van Joyce en haar collega’s, is dat zij meerdere complexe projecten tegelijk begeleiden en timemanagement essentieel is. Aanleiding voor Joyce om een timemanagement maatwerktraining samen te stellen met Suzanne Dieteren.

Wat doet ORGfit en wat doe jij precies?

ORGfit wil organisaties en mensen ontwikkelen op een manier die bij ze past. Wij begeleiden organisaties bij het realiseren van hun ambities via bijvoorbeeld project- en procesmanagement, informatiemanagement, strategische herijking en verandermanagement. Mijn werk is heel divers en heeft vooral betrekking op verandering in organisaties en dat kan op alle niveaus en onderdelen. Op dit moment werk ik aan vier projecten tegelijk, van procesoptimalisatie tot strategische herijking.

Hoe kwam je bij Suzanne Dieteren terecht?

Een collega had een workshop snellezen bij Suzanne gevolgd en realiseerde daar veel tijdwinst mee.

Dat wat wij onze klanten adviseren, moeten wij zelf ook doen, anders zijn wij niet geloofwaardig.

Daarom stimuleren wij onze consultants kennis te delen, de eigen werkwijze te blijven ontwikkelen en die voortdurend te verbeteren. Zodoende ging ik op zoek naar iets dat bij onze behoeften past.

Waar was jij naar op zoek?

Doordat wij meerdere en gevarieerde projecten tegelijk doen, is onze grootste uitdaging om efficiënt met onze tijd om te gaan:

Hoe kan ik als consultant handig, effectief en productief werken? Hoe word ik productiever door de tijd die ik heb effectiever in te zetten?

Met dat uitgangspunt stelden Suzanne en ik een maatwerkprogramma samen gericht op timemanagement. Allereerst was er aandacht voor het stellen van doelen, om ze daarna te prioriteren. Suzanne gaf ons daarna wat praktische tip en tricks over multitasken, concentratie en invloed van je werkomgeving om deze doelen ook echt te kunnen bereiken in de dagelijkse praktijk.

Wat waren de belangrijkste inzichten die de timemanagement maatwerktraining opleverde?

Suzanne zette ons aan tot nadenken. Iedereen doet hetzelfde werk, maar wel vanuit eigen expertise en met eigen skills. Wat zijn de verschillen en wat kun je van een ander leren? We zijn als groep altijd bezig met de doelen en de ontwikkeling van onze klant, maar wat zijn nu onze persoonlijke doelen en hoe draagt ons werk daar aan bij? Ze maakte ons bewust van onze persoonlijke motivatie:

Waar werk je naartoe en waar doe je het voor? Wat zijn jouw doelen?

Hoe besteden wij onze tijd en wat vinden wij daar van? En wat betekent dat voor onze doestellingen als team en wat moeten wij meer of minder doen?

Wat is de kracht van Suzanne als innovatiecoach?

Suzanne weet alles boeiend te brengen! Door een wetenschappelijke, creatieve en praktische aanpak te combineren, houdt zij de aandacht vast. Ook zet ze je echt aan het denken. Wij waren met 15 eigenwijze consultants, niet de makkelijkste klanten. Toch kreeg Suzanne het voor elkaar ons te laten stilstaan bij hoe wij werken en hoe dat beter kan, zowel als collectief als per individu. Wat dat betreft had zij ook een heel toepasselijk plaatje in haar presentatie met de tekst:

Minds are like parachutes, they only function when open!

ORGfit team

Het ORGfit team

Wat zijn de meest opvallende resultaten van de timemanagement maatwerktraining?

Wij hebben onder begeleiding van Suzanne via mind mapping teamdoelstellingen benoemd, ter ondersteuning van onze ambitie om voortdurend te verbeteren. Deze doelstellingen zijn inspiratie voor ons individueel ontwikkelportfolio. Sinds de workshop van Suzanne zie ik ook ineens meer kleuren in de agenda’s terugkomen om beter inzicht in je weekplanning te krijgen. Collega’s zijn alerter op tijdig pauzeren en attenderen elkaar daar op. Ook is multitasken regelmatig gespreksonderwerp of beter gezegd, stoppen met multitasken omdat het onproductief is. Daaraan kan ik zien dat Suzanne ons hiervan bewust heeft gemaakt en dat haar tips & tricks echt werken!

Wil je meer weten over Joyce Maas en ORGfit? Bekijk de website van ORGfit

Heb je vragen over vernieuwing, innovatie of maatwerkprogramma’s voor jouw eigen organisatie? Neem contact met ons op: suzanne.dieteren@prestazione.nl / +31 6 23575005

Interview: Mascha Gerretsen

Toon buttons
Verberg buttons