Wat is de kwispelfactor van jouw bedrijf? (boekentip)

By |2017-08-07T09:38:40+02:007 aug 2017|Coaching, Ondernemerschap|

Alles draait om vertrouwen en niet meer om controle!

32 IMG_6950Een boek dat zeker niet mag ontbreken op je “strandlijst tijdens je vakantie” is het boek Semco in de polder van Allard Droste. Allard is een gedreven ondernemer die heeft bewezen dat het op de juiste manier toepassen van respect en vertrouwen je onderneming een ontzettende boost kan geven.

Het succesverhaal van rasondernemer Ricardo Semler met zijn bedrijf Semco (een van onze voorbeelden) is jarenlang verworpen door veel bedrijven omdat zijn manier van werken niet toepasbaar zou zijn. Gelukkig is inmiddels onder andere door mensen als Allard Droste en het Semco Style Institute het tegendeel bewezen. Controle is niet fout, maar vertrouwen is de ultieme voedingsbron die mensen buitengewone prestaties laat leveren!
We willen allemaal duurzaam omgaan met grondstoffen en onze natuurlijke omgeving, maar vergeten vaak hetzelfde principe toe te passen op onze eigen mensen. We hergebruiken bijvoorbeeld materialen steeds vaker, maar we putten onze eigen werknemers steeds meer uit.

Werkt dat in jouw bedrijf ook zo dan wordt het tijd om eens te kijken of dat ook anders kan.

Is dat oerwoud van regels en controle nu echt zo nodig of remt het zaken vooral af? Is het oké dat mensen experimenteren en zelf besluiten nemen en fouten maken of worden ze hier telkens op afgerekend. Hoeveel onnodige of veel te lange vergaderingen zijn er binnen jouw organisatie? Weet iedereen waar de onderneming voor staat en waar mensen blij van worden in plaats van op de automatische piloot het kantoor binnen te lopen?

32 Wat is de kwispelfactor van jouw bedrijfLaatst sprak ik een ondernemer die hier een prachtige term voor had: de kwispelfactor. Je hoeft niet eens een hond te hebben om te snappen wat hiermee wordt bedoelt.
Hoe zit het met de kwispelfactor binnen jouw bedrijf? Weten jouw medewerkers wat je van ze verwacht en vinden ze het leuk wat ze doen? Doen ze waar ze goed in zijn en heeft dat daadwerkelijk toegevoegde waarde voor jouw bedrijf en voor jouw klanten?

Als dit voor jou interessante vragen zijn, dan kun je veel leren van Semco in de polder. Het boek inspireert je om na te denken hoe het anders kan. Over hoe je gebruik kunt maken van de kracht die in jouw eigen medewerkers schuilt. Je krijgt praktische richtlijnen, maar het begint met het loslaten van zaken, dus minder controle en het opbouwen van vertrouwen. Samen werken aan een omgeving, waar mensen voor jouw organisatie het beste van zichzelf willen geven, voor uitzonderlijke resultaten!

Deze aanpak en strategie gaat met vallen en opstaan, maar levert vervolgens betere resultaten. En dat is nu precies waar we je met Prestazione graag bij willen helpen.

Duidelijk nadenken over het echte effect dat je wilt bereiken en dit consequent toe passen. Werken aan een strategie die iedereen binnen je bedrijf begrijpt en waar iedereen een bijdrage aan kan en wil leveren. Controle loslaten en werken aan vertrouwen en zelfsturing.
Het resultaat is dat dit voor jou een goed verhaal oplevert naar je klanten, maar ook je eigen mensen enthousiast van worden. En dát is nu precies het kwispelgevoel waar we het eerder over hadden.

Wil je hier meer van weten, plan dan eens een gratis Strategie Sessie met ons in en we gaan samen onderzoeken hoe we ook jou (en jouw mensen) kunnen laten kwispelen.

We wensen je een hele goede en ontspannen vakantie…

Toon buttons
Verberg buttons