Hoe LEDS go for the best disruptief innovatieve ideeën bedenkt voor de toekomst van het licht

By |2018-05-23T06:59:20+02:0014 mrt 2018|Innovatie, Versnellen|

Raymond Danklof en Innovatiecoach Marc YzerRaymond Danklof is ondernemer in hart en nieren. Met zijn succesvolle bedrijf LEDS go for the best levert hij onder andere intelligente LED-verlichting voor binnen en buiten. Om zijn succes verder te vergroten, wil Raymond nieuwe producten en markten ontwikkelen en nam deel aan de ‘Limburgse versnellingstafel’. Onder leiding van innovatiecoach Marc Yzer leverden de sessies innovatieve ideeën op. Marc vertelt hoe hij Raymond helpt zijn bedrijfsontwikkeling te versnellen door disruptief innovatieve ideeën te bedenken via de Limburgse versnellingstafels.

Effectuation: versterken van mensen en middelen

Marc vertelt over de aanleiding: “Raymond was in eerste instantie op zoek naar partners om meer sales te realiseren. Al snel bleek echter dat deelnemers aan de tafel meer wilden dan alleen maar nadenken over sales. Vanuit de diverse disciplines wilde men op zoek naar nieuwe mogelijkheden en vanuit die behoefte zijn we verder gaan ontwikkelen. Door toepassing van de methodiek effectuation, waarbij je uitgaat van het versterken van de mensen en middelen die je al ter beschikking hebt of waar je makkelijk toegang toe hebt, ontstond er een interessante discussie. Dit zorgde voor een prachtige wending in de gesprekken die we vervolgens verder hebben uitgediept.”

Sterkteanalyse en intelligente lantarenpalen

Vanuit de sterkteanalyse bleek dat Raymond een aanvullende smartmodule kan leveren die is te integreren op elke lantaarnpaal. Marc vertelt: “Van daaruit zijn we gaan brainstormen hoe je de functie van een lantaarnpaal kunt veranderen, door toevoeging van die smartmodule. Daar kwamen hele creatieve ideeën uit, zoals het integreren van sensoren voor het meten van luchtvervuiling, ingebouwde camera’s, 5G zendmast, verzamelen van big data zoals over verkeersstromen en nog veel meer. Kortom: intelligente lantarenpalen. Het was helemaal niet de bedoeling om de lantaarnpaal als vertrekpunt te nemen, maar dat is nu net het leuke! Door samen met mensen uit verschillende disciplines een probleem te definiëren en bestuderen, kom je snel tot andere inzichten en nieuwe ideeën, het is een goede manier om disruptieve innovatieve ideeën te ontwikkelen.”

De toekomst van het licht en disruptieve innovatie

Het voordeel van lantaarnpalen is dat ze al overal staan, inclusief energievoorziening. “Normaal gesproken kost een lantaarnpaal alleen maar geld door onderhoud en stroomgebruik,” vertelt Marc. “Door er functionaliteiten aan toe te voegen, kan het een bron van inkomsten worden. We gaan dus verder werken aan de toekomst van licht.” LEDS go for the best werkt samen met een partner die de smart modules levert voor de slimme LED-verlichting maar ook voor andere toepassingen. Marc: “In een vervolgsessie concretiseren wij de toepassingen en de businessproposities voor marktintroductie. Het voorbeeld van LEDS go for the best maakt duidelijk dat goed begeleide sessies met slimme mensen disruptieve innovatie kan opleveren.”

Wil jij zelf ook vernieuwen of disruptief innoveren? Neem vrijblijvend contact met Marc op! Mail of bel: 06 – 54963691

Meer weten over LEDS go for the best? Bezoek de website van LEDS go for the best

Zelf meedoen? Geef je dan op voor de Limburgse Versnellingstafels!

Meer weten over de Limburgse Versnellingstafel? Bekijk dit filmpje met Marc Yzer en ondernemer Raymond Heunen.

 

Toon buttons
Verberg buttons