Hoe is het met jouw bucket list en fuck it list?!

By |2018-08-10T10:40:43+02:0010 aug 2018|Productiviteit|

Aan het begin van dit jaar legde ik uit dat het voor innovatie cruciaal is om goede keuzes te maken en focus te houden. Zelf gebruiken wij hiervoor een bucket list & fuck it list. Op de bucket list zet je wat jij absoluut wilt realiseren, op de fuck it list noteer jij wat je zeker niet meer wilt doen. De bucket list en fuck it list zijn organische lijsten die je regelmatig bijstelt en die helpen richting geven en energie opleveren. De zomervakantie is voor velen ook een periode voor bezinning en daarom ook een goed moment om nog even naar jouw bucket- en fuck it list te kijken.

Focus en energie met de bucket list en fuck it list

Met de bucket list bepaal je de gewenste richting en waar de focus en aandacht naar uit moet gaan, waardoor prioriteren van en ‘nee’ zeggen tegen de minder belangrijke zaken een stuk makkelijker is. Met de fuck-it list weet je waaraan je geen energie meer gaat besteden, dat geeft veel ruimte in jouw hoofd en agenda! Als je aan het begin van het jaar nog geen lijstjes hebt gemaakt, dan is de zomervakantie ook een goed moment om dit alsnog te doen. Juist doordat je de rust hebt, weet je precies waar je van baalt of wat je veel energie gekost heeft.

Evaluatie van de bucket list en fuck it list

De bucket list en fuck it list zijn organisch, je stelt ze regelmatig bij, maar het is ook goed regelmatig te evalueren hoe het ervoor staat. Op onze bucket list stond aan het begin van dit jaar bijvoorbeeld het makkelijk online toegankelijk maken van onze diensten, onze informatie en meer te delen via video. Als wij nu terugkijken is het inderdaad gelukt de websitestructuur en -techniek te verbeteren. Hierdoor zijn onze blogs, e-books over Slimmer Werken en de Innovatie Checklist en is wat wij doen meer gestructureerd en beter vindbaar. Ook heb ik handige time management tips gedeeld via vlogs en uit de reacties en kijkcijfers kunnen wij concluderen dat dit een goede keuze was! (Fluitend naar huis? Verbeter jouw werkstijl in 5 minuten! en Meer realiseren en minder uitstellen? Gebruik de 2-minutenregel!).

Op onze fuck it list stond dat wij ons zo min mogelijk willen bezighouden met systemen en techniek, maar ook niet meer samenwerken met azijnpissers. Voor de systemen en technieken hebben we virtual assistants ingeschakeld die wij een aantal uren per maand inzetten voor marketing en websitetechniek, zodat het werk op den duur minder wordt en minder moeite kost. Het werken met azijnpissers, dat doen we gewoon echt niet meer, en wij kunnen jou vertellen, dat lucht enorm op! Voor onze eigen ontwikkeling kiezen wij alleen nog maar voor samenwerking met positief kritische en energieke mensen, dat levert verfrissende ideeën op!

The next step: vernieuwing!

Met de focus en energie die de bucket list, fuck it list en jouw zomervakantie opleveren, kun je de next step zetten en plannen maken voor de vernieuwing vanuit  jouw diep gekoesterde dromen of ambities! Maar daarover de volgende keer meer, voor nu een fijne zomervakantie gewenst!

Toon buttons
Verberg buttons