Hoe identificeer en verzilver je briljante innovatiekansen?

By |2018-05-31T10:02:34+02:0031 mei 2018|Innovatie, Ondernemerschap|

Briljante Innovatiekansen Model Prestazione Business ImprovementsBriljante innovatiekansen identificeren start met onderzoeken wat mensen écht willen. Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar de meeste ondernemers bepalen vooral op basis van eigen aannames wat een klant wil. Dit kan tot succesvolle business leiden, maar als je ook op de lange termijn succesvol wilt zijn, dan moet je achterhalen wat jouw klanten echt nodig hebben.

Het meest waardevol zijn de dingen die zijzelf nog niet bedacht hebben en jij en jouw concurrent ook nog niet. Hoe doe je dat? Heel eenvoudig: ga in gesprek met mensen om te begrijpen waar zij mee zitten, waar zij ‘s nachts wakker van liggen of enorm naar verlangen. Waar hebben jouw klanten last van, waarmee help je ze daadwerkelijk vooruit? Om zo hen te helpen om ook hun dromen, ambities of doelen te behalen.

Innovatiekansen identificeren: weet jij wat mensen werkelijk nodig hebben?

Het makkelijkste is om te starten met jouw klanten, want daar heb je al data over en een relatie mee. Op welke manier ben jij in gesprek met klanten? Heb jij inzicht in wat jouw klanten daadwerkelijk nodig hebben, onafhankelijk van wat jij ze nu levert? Heb jij zicht op hun angsten, dromen, drempels en ambities? Als je precies weet wat zij willen, liggen precies op die plek briljante innovatiekansen op jou te wachten!

In drie stappen briljante innovatiekansen verzilveren

Als je de briljante innovatiekansen gedefinieerd hebt, kun je deze vervolgens in drie stappen verzilveren:

  1. Pak die briljante innovatiekans meteen en investeer tijd, geld en energie voordat een ander er mee vandoor gaat!
  2. Stop met alle activiteiten in de cirkel Wat wij kunnen leveren als ze niet groen of oranje zijn, als er dus geen overlap is met Wat klanten nodig hebben: het levert niets op en kost te veel.
  3. Met de besparingen van de voorgaande tip kun je direct innovatiekansen financieren!

Heb jij een idee of vraag voor een blog of vlog? Laat het ons weten!

Wil je een vrijblijvende brainstormsessie om innovatiekansen te identificeren? Dat kan ook, neem contact met mij op: marc.yzer@prestazione.nl / 06 54963691

Toon buttons
Verberg buttons