Hallo Blokker, wat wordt het nou? Lijden of leiden?

By |2017-05-22T14:21:06+02:0022 mei 2017|Coaching, Innovatie, Ondernemerschap|

Prestazione zonder grain-9 (Large)Veranderingen in de zakelijke markten kunnen we stellen, zijn er altijd al geweest. Maar nog nooit zijn ze zo snel en ingrijpend geweest als nu: de levenscyclus van producten en bedrijven keldert naar beneden. Voorbeelden zijn er de laatste tijd genoeg: V&D, Phone House, Miss Etam, etc. En ook de vertrouwde Blokker formule staat volgens kenners al met één been in het graf. (Lees ook: Hoe innoveer je je businessmodel?)

Maar veranderingen hebben ook iets positiefs, ze bieden namelijk kansen. En voor sommigen van ons kan het zelfs de kans van je leven zijn! Zeker als je de kans dubbel benut. Met andere woorden:

  • Herpositioneer je huidige business zodat je het maximale eruit kunt halen en
  • ontwikkel daarnaast nieuwe business die futureproof is.

Maak hiervoor gebruik van je eigen talenten en dat van je mensen, want dat is ook gelijk jouw onderscheidende vermogen ten opzichte van de rest.

Wil je van lijden naar leiden gaan, dan zul je een nieuwe strategie en bijbehorende business modellen moeten ontwikkelen. Maar veel leiders en ondernemers missen de signalen of reageren te laat. Zo ook Blokker. Signalen zoals:

  • Klantgewoontes die veranderen
  • Minder loyale klanten
  • Steeds meer druk op de marges
  • Nieuwkomers die succes hebben met een totaal ander business model

Een voorbeeld van een bedrijf die dit wel goed door heeft is Netflix. Twintig jaar geleden waren ze dvd distributeur. Er was op dat moment geen reden om dingen binnen het bedrijf te veranderen. Toch zijn ze nieuwe wegen ingeslagen met als resultaat dat ze vandaag de dag Oscar nominaties in de wacht slepen voor de films en series die ze produceren en uiteraard geld verdienen met de streaming service voor films. Waar ze overigens 10 keer meer omzet mee draaien dan de dvd business!

Wacht dus niet totdat het te laat is, maar start vandaag al met het ontwikkelen van een nieuwe strategie en nieuwe business modellen.

En omdat altijd alle begin lastig is willen we een handje helpen: We geven deze week 5 GRATIS Strategie gesprekken weg aan jou en Blokker om je zo op weg te helpen naar een nieuwe strategie en bijbehorende nieuwe business model. Het kost je 45 minuten en je zit daarna nergens aan vast.

Lijkt dit je wat, bel dan nu: 06 235 75 005 of stuur een mail naar info@prestazione.nl om een afspraak te maken.

Toon buttons
Verberg buttons