Goede voornemens 2/5: dromen

By |2016-12-06T12:53:28+00:006 dec 2016|Business bloei, Coaching, Innovatie|

Richard BransonDegenen die grote dingen bereiken zijn degenen die bereid zijn om zo nu en dan van angst in hun broek te schijten, maar zich niet laten af schrikken. Als je groot droomt en risico’s durft te nemen, dan is onmogelijk gewoon een woord.”

Tenminste volgens Richard Branson en gelijk heeft ie. Hij is al onze held sinds onze studentenjaren, op dat moment al enigszins bekend met Virgin Record en net doorbrekend met Virgin Atlantic. Hij droomde in die tijd veel over vliegen en deed meerdere pogingen om met een luchtballon rond de wereld te gaan. Het trok nogal wat aandacht en Virgin Atlantic ging vervolgens als een speer. Ondertussen is Branson een van de meest succesvolle ondernemers ter wereld. Hij heeft zowat alles wat je maar kunt bedenken, inclusief een eigen tropisch eiland. En toch… hij blijft dromen, ook overigens nog steeds over een van zijn hobby’s vliegen, maar nu in de vorm van ruimte toerisme via Virgin Galactic. Groot dromen en groot denken is eigenlijk wat hij op dagelijkse basis doet en wat hem heeft gemaakt tot wat hij vandaag de dag is: een super entrepreneur.

Vaak laten we ons door anderen aanpraten dat we realistisch moeten zijn. Natuurlijk moet je met je omstandigheden rekening houden, maar de omstandigheden zijn niet alles bepalend. We krijgen allemaal vaker geweldige ideeën, maar veel mensen zeggen vervolgens tegen zichzelf dat het onmogelijk of vergezocht is. En dan is die droom snel over.

Ook wij hebben grote dromen. Zo dromen wij ervan om mensen en bedrijven in Limburg uit te dagen om de economie in Limburg een fikse boost te geven van pakweg 100 miljoen euro per jaar. Dit willen we bereiken met de Innovatie Fabriek Zuid.Prestazione

We hebben als doel gesteld om vóór 2020 duizend nieuwe uitdagers te vormen die samen met ons impact willen creëren. We willen samen de huidige status quo aanvallen, om zo innovatie af te dwingen en betere resultaten voor ons allemaal te creëren. Met als motto: Connect people & create business as unusual.

Hoe gaan we dat bereiken? Door o.a.:

  • organisaties te helpen om intern ondernemerschap te stimuleren,
  • ondernemers te helpen om hun huidige business model te ‘disrupten’,
  • startende ondernemers te helpen met het opzetten van een succesvol bedrijf.

Kortom Innovatie Fabriek Zuid staat voor HET instituut voor ondernemerschap!

En ja, er zijn al meer bedrijven die dit roepen, maar het grote verschil is: wij gaan het echt doen! Sterker nog, we zijn er al mee bezig. Met een bewezen methodiek en zeer intensieve begeleiding vormen wij op dit moment een kweekvijver van uitdagers.

Hierdoor is onmogelijk slechts een woord. In onze wereld is alles mogelijk als je er maar in gelooft en er voor gaat!

Vertel ons: wat Is jouw grote droom, en hoe ga je deze om te zetten in realiteit? En denk er aan: hoe groter de droom, hoe groter de kans!

Meer weten over onze dromen en Innovatie Fabriek Zuid? Neem dan contact met ons op! Bel 0623575005 of mail naar info@prestazione.nl.

Toon buttons
Verberg buttons