En nu is het genoeg! Snel scoren met deze 3 idioot simpele tips.

By |2017-05-08T10:00:39+02:008 mei 2017|Business bloei, Ondernemerschap|

Prestazione zonder grain-42 (Large)Soms zijn er van die momenten dat je je afvraagt hoe je in godsnaam er ooit voor hebt gekozen om te gaan ondernemen. Mensen om je heen krijg je niet in beweging, medewerkers en soms zelfs klanten die meer tijd kosten dan dat ze opleveren. Zoiets vreet tijd en energie. Als je pech hebt en dit vaker voorkomt, dan kost het je steeds meer van je   kostbare tijd en zelfs misschien je nachtrust.

Wat zou je ervoor geven als je kon zeggen: Nu is het genoeg! En je vervolgens zou kunnen richten op zaken waar je mee kunt scoren en meer opleveren dan dat ze kosten.

Met andere woorden: Hoe kom ik weer terug bij de realisatie van mijn ondernemersdroom? Hoe realiseer ik mijn doelen? Hoe creëer ik die machine, waar ik aan de ene kant iets in gooi en aan de andere kant iets uitkomt dat meer waard is? Is hier een strategie voor te bedenken en nog belangrijker als dat zo is, wat moet ik dan doen? En misschien nog belangrijker: wat moet ik vooral niet meer doen?

Met name in dat laatste zit een groot deel van de oplossing. Bepaal voor jezelf waar de meeste energie in zit en hoeveel dat onder de streep oplevert.

Hierbij 3 idioot simpele tips om snel te scoren:

  1. Maak en communiceer je Fuck-it list. We hebben allemaal doelen en velen van ons starten het jaar met voornemens en een bucketlist, maar draai dat eens om en bedenk eens waar je mee gaat stoppen. Schrijf het voor jezelf op en gebruik het ook in je communicatie. Zo weet vervolgens iedereen waarvoor ze wel, maar ook waarvoor ze vooral niet bij jou moeten zijn en dat geeft ruimte.
    Lees ook: Maak je bucket- en fuck-it list.
  2. Ontsla eens een klant. Reken eens per klant uit wat ze daadwerkelijk opleveren en hoeveel inspanning je hiervoor moet leveren. Kijk eens cijfermatig hoeveel een klant je heeft gekost om klant te worden en te blijven en zet dat eens af tegen wat diezelfde klant sindsdien heeft opgebracht (sales). Denk hierbij ook aan de tijd voor ondersteuning, afhandeling van klachten etc. Soms kom je er dan achter het beter voor jezelf en je organisatie is als je deze klant ontslaat. Doe dat ook.
  3. Geef medewerkers die continu jouw energie opslurpen andere taken. Kijk eens naar de hoeveelheid energie die je besteedt aan medewerkers die telkens zeggen dat ze iets niet willen en niet kunnen. Vaak blijkt dat de meeste tijd aan deze groep wordt gespendeerd en het vervolgens niet veel oplevert. Niet te verwarren overigens met de medewerkers die wel willen, maar het nog niet kunnen! Bespreek het met je medewerker en kijk wat hij wel kan en wil, dat is beter voor hem en ook voor jou. Lees ook: Met je team opschalen: 3 tips.

Dit zijn belangrijke aandachtspunten die je in je strategie op kunt nemen om weer voldoende tijd en energie vrij te maken voor je ondernemersdroom. Zo kun je focus, koers en richting aanbrengen door doelbewust Nee te zeggen en keuzes te maken.

Wil je ook weten hoe je aan jouw strategie een “En nu is het genoeg” component toevoegt die resultaat oplevert, dan helpen we je graag. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op en we plannen voor jou een zinvolle Fuck-it sessie in om eens te proeven. Bel naar o6 23575005 of stuur een mail naar info@prestazione.nl.

Toon buttons
Verberg buttons