Blijf jij dromen of ga je aan de slag met jouw geniale idee?!

By |2018-08-22T10:02:40+02:0022 aug 2018|Ondernemerschap|

Dromen Denken Doen Model Prestazione Business ImprovementsLekker rustig op de zaak of heb je nog vakantie? Dan is dit het juiste moment om te bedenken welke ondernemersdroom je ook werkelijk wilt realiseren! Om dit doelgericht te doen, ontwikkelden wij een praktisch stappenplan: het Dromen Denken Doen Model. Wij vinden het zonde als geniale ideeën verdampen, daarom helpen wij graag bij het realiseren ervan. Ons Dromen Denken Doen Model helpt jou bepalen of je wilt blijven dromen of dat je aan de slag gaat met jouw geniale idee!

Gun jezelf een half uurtje en pak een pen en papier zodat je nu direct jouw eigen ondernemersdroom kunt vormgeven. Het Dromen Denken Doen Model bestaat uit drie hoofdstappen: dromen visualiseren, denken over scenario’s en doen: aan de slag met jouw plan!

Dromen visualiseren

  1. Wat is het meest geweldige wat er zou kunnen gebeuren? Wat is jouw droom?
  2. Visualiseer jouw droom: Start with the end in mind. Schrijf met een paar sleutelwoorden je ultieme droom op. He moet het er op het einde uitzien Je kunt het ook tekenen of een moodboard gebruiken.
  3. Zet de richting, intentie of koers uit om je droom waar te maken en schrijf dit in een paar woorden op.

Stel jouw bucket list en fuck it list on the move op: Schrijf zaken op die direct in je opkomen. Op de bucket list zet je wat je graag wil, op de fuck it list de dingen die je absoluut niet meer wilt of gaat doen. De bucket list geeft focus, de fuck it list levert energie op.

Denken over scenario’s

  1. Bedenk meerdere scenario’s om jouw droom waar te maken en verbindt er doelen aan.
  2. Analyseer de consequenties van de diverse scenario’s en bepaal welke je het meest bevallen.
  3. Maak een actieplan en planning. Hoe dichterbij in de tijd, hoe meer gedetailleerd je dit doet.

Stap niet in de valkuil om direct alles te willen plannen, want je zult zien dat het plan onderweg altijd verandert. Het is zonde van jouw tijd, maar wat nog erger is: het foute plan zit al in je hoofd gebeiteld. Als het plan vervolgens niet verloopt zoals gepland, dan heb je voor jouw gevoel gefaald. Fout dus! Dus plan, maar niet te veel details ver in de tijd.

Doen: aan de slag met het plan!

  1. Ga ervoor en voer jouw plan uit.
  2. Toets regelmatig hoe het gaat en stel de plannen bij. Wat we bij onze klanten vaak zien, is dat er vooral onderweg geweldige nieuwe inzichten en ideeën ontstaan en die wil je natuurlijk niet missen.

Bekijk je bucket list en fuck it list en bepaal welk zaken je aanscherpt en welk je eventueel toch nog schrapt.

Geniale ideeën: van ondernemersdromen naar vernieuwing en disruptieve innovatie

Ook jouw ondernemersdroom is te realiseren, zelfs als jij droomt van disruptieve innovatie! Start allereerst met visualiseren: hoe moet het er op het einde uitzien? Vervolgens definieer je de bijpassende doelen en bepaal je de koers en bedrijfsactiviteiten om jouw doelen te behalen. De bucket list en de fuck-it list zorgen voor meer energie, motivatie, ruimte voor innovatie en bovenal focus: focus op het doel, het realiseren van jouw ondernemersdroom!

Ben jij op zoek naar coaching voor vernieuwing of disruptieve innovatie? Neem dan contact met mij op of lees meer over de ervaringen van onze klanten zoals in het interview met Monica Schlösser over het opzetten van een onderneming en het ontwikkelen van nieuw materiaal voor maatwerkprotheses of het interview met Raymond Danklof over de toekomst van het licht en intelligente lantarenpalen.

Toon buttons
Verberg buttons